4 Ağustos 2008 Pazartesi

ALES Tamamı Çözümlü Çıkmış Sorular 2001 - 2008

Zamanında ALES için epey kaynak aramıştım. Tam olarak istediğim kitabı bulamamış olsam da aralarından bazıları ihtiyacımı karşılayacak gibiydi. Şimdi o kitaplardan birisinin tanıtımını koyuyorum buraya. Takip ederseniz siz de hak vereceksiniz.

ALES SINAVI VE KİTABIMIZ HAKKINDA

1999 yılından beri Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından lisansüstü eğitimi yapmak isteyen adaylar için “LES” (Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı) adıyla anılan sınavlar düzenlenmektedir. 07 Şubat 2007 tarihinde ÖSYM tarafından alınan kararla sınavın ismi “ALES” (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı) olarak değiştirilmiştir.

ALES’in kapsamını, ÖSYM’nin ilgili kararı bağlamında ana hatlarıyla açıklamak yararlı olacaktır:

• Lisansüstü eğitimi yapmak isteyenler için yapılacak olan sınavla, belirli akademik kadrolara (yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı olarak) atanmak isteyenlere yönelik yapılacak sınav ALES’te birleştirilmiştir.

•ALES sınavı ilkbahar ve sonbahar dönemlerinde olmak üzere yılda iki kez yapılacaktır.

•Sınavda 40’ar sorudan oluşan Sayısal-1 ve Sayısal-2 Testleri ile, 80 sorudan oluşan Sözel Testi yer alacaktır.

•ALES testlerinde yer alacak soruların niteliği, daha önce yapılan LES sınavlarında yer alan testlerdeki sorulara benzer olacaktır!!!

•Testler açısından LES ve ALES arasındaki TEK FARK, LES’te yer alan 80 soruluk Sayısal Testi yerine ALES’te 40’ar soruluk Sayısal-1 ve Sayısal-2 Testlerinin yer almasıdır!!!

•LES puanlarından farklı olarak, ALES puanları en büyüğü 100 olan puanlar olacaktır.

Kitabımızın içeriği ve genel özellikleri şöyledir:

•Sözel Yetenek ve Sayısal Yetenek başlıkları altında, 2001 yılı Mayıs ayında yapılan sınavdan başlayarak, en son 2008 yılı Mayıs ayında yapılan sınav da dahil olmak üzere tam 15 sınavı kitabımızda bulabilirsiniz.

•Kitabımızdaki bu 15 sınavla, 1200 Sözel Yetenek - 1200 Sayısal Yetenek sorusu olmak üzere tam 2400 çıkmış soru çözme olanağına sahip olacaksınız.

•Nisan 2007’den itibaren yapılan son üç ALES sınavının Sayısal Bölümleri, sınavın uygulanış biçimine paralel biçimde “Sayısal Bölüm Soruları Test-1” ve “Sayısal Bölüm Soruları Test-2” olarak ayrılmıştır.

•Kitabımızda, soruların yalnızca doğru cevabını değil, uzman bir ekip tarafından hazırlanan ve ALES’e hazırlanma sürecinizde size oldukça yararlı olacağını düşündüğümüz ayrıntılı açıklamaları da bulacaksınız.

“ALES Tamamı Çözümlü Çıkış Sorular” kitabımızın, sınava hazırlanma sürecinde sizlere yardımcı olacağını ve yol göstereceğini umuyor ve başarılar diliyoruz.

Temmuz 2008 / Pegem Akademi




ALES Tamamı Çözümlü Çıkmış Sorular 2001 - 2008

Hiç yorum yok: